tiistai 27. syyskuuta 2011

silmätarkastus

Kävimme tänään Sirun kanssa eläinsairaalan järkkäämässä joukkotarkastuksessa.
Sirun silmätarkastus oli tavallaan mennyt vanhaksi, niimpä uusittiin se ja samalla tietenkin oli kiva saada tietää että tytsyllä on näkö tallella.

Sirua taisi jännittää odotushuoneessa, sillä se turvautui menemään penkin alle piiloon. Ajat olivat puolisen tuntia myöhässä, niimpä odottelua riitti.

Lopulta meidän vuoro koitti. Silmälääkärin mukana oli mukava briteistä tullut lääkäri, joka haltioitui Sirusta. Cottoni oli hänen mielestään ihana rotu ja kysyikin vielä saako ottaa Sirusta valokuvan. =)

Sirun silmät olivat onneksi terveet!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei.
Olipa mukava löytää aktiivinen bloggaaja koskien cottoneita :) meillä on ensimmäinen cottoni nyt, 3kk vanha poika. Ajattelin että olisi mukava saada lukea elämästä cottonin kanssa niin näyttelyistä, agility-tai tokoilusta ja muusta mukavasta. Ja tässähän näytti olevan kaikkea sitä!

Tiia kirjoitti...

Hellou!
Olipa kiva kun jätit kommenttia. =)
Meillä tämä onkin vähän tälläinen harrastuspohjainen blogi, välillä kirjoitellaan enemmän ja välillä vähemmän. Toivottavasti olet lukemassa jatkossakin!
Cottoni on kyllä loistava rotuvalinta, vaikka turkissa onkin tekemistä!

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tuosta ajattelinkin kysyä kun näytätte harrastavan paljon agilityä ja koirillasi on kaunis pitkä karva. Vaatiiko se jotain erityistä harkkoihin mennessä? Niiden jälkeen varmaan ainakin harjausta:)?
Vai tarttuuko niihin kaikki mahdollinen "roska"? Meillä ainakin esim. nurmikon leikkuun jälkeen löytyy pojan turkista kaikkea pientä heinäsilppua ja muuta jos se pääsee sinne puuhailemaan :)vaikkei turkki vielä edes kovin pitkä ole!
näyttelytkin kiinnostavat minua kovasti. Voisitko kertoa yleistä cottonien luokista? Minulla on kokemusta jämtlanninpystykorvan esittämisestä mutta se on varmaan aika erilaista (pöydällä seisotus, miten juoksutusesittäminen, muuta erityistä)

Tiia kirjoitti...

Sirun kanssa en oikeestaan käy enää niin paljon näyttelyssä, kun se on jo saavuttanut kaiken mitä Suomesta voi saavuttaa (muotovalionarvon + kaksi cacibbia). Joten sen mahakarvat oon leikannut kokonaan pois. Sitä ei tosin huomaa kun sillä on muutenkin niin pitkä karva, mutta helpottaa huomattavasti hoitamista ja agilitya. Siruun ei siis oikeastaan ollenkaan tartu roskat ym. hiekka korkeentaan. Violalla on vielä pentukarvaa, joten se takkuuntuu todella helposti. :( Agilityn tai lenkkeilyn jälkeen roskia todella myös löytyy ja niitä sitten pitää yrittää parhaansa mukaan ottaa pois. Nurmikko on varsinkin tosi ihnottavaa, varsinkin vasta leikattu!
Ennen harkkoja saatan harjata vähän että näyttäisi hieman siistimmältä ja harkkojen jälkeen yleensä riittää niiden roskien irroittelu ja joskus tassujenpesu. Riippuen ilmasta. Meillä harkat on vielä yleensä niin myöhään että mahdolliset harjaamiset ym. jää seuraavaan päivään.

Cottoni esitetään näyttelyssä pöydällä ja liikkeiden jälkeen tuomarin edessä maassa. Seisottaessa yritetään tietenkin saada ne koiran hyvät ulkoiset puolet esiin, cottonin tapauksessa turkki on se mihin ulkonäöllisesti kiinnitetään paljon huomiota. Seisottaessa se on tasaisesti eikä sojota. =) Liikkeessä hännän kuuluu olla luonnollisesti, mutta seisottaessa koiran kuuluisi laskea se alas.
Meillä Sirulla on niin kova oma tahto että häntä meinaa aina nousta takaisin ylös, joten sitä voi ihan pitää siellä alhaalla jos ei muuten meinaa pysyä.
Kehässä cottonin kanssa kävellään. Reippaasti, muttei liian. Mennään tavallaan koiran tahtia, ettei näytä siltä että vetää koiraa perässä. : ) Pompulaa ei myöskään saa pitää, eli koiran tukka pitää muistaa kammata taakse että se näkee eteensä.

Mitäköhän muuta....

Mistä kennelistä koirasi on? :)

Anonyymi kirjoitti...

Laitan sinulle sähköpostilla lisää kysymyksiä, mukava jos jaksat vastata.

Tiia kirjoitti...

Laita vain, mielelläni vastaan. =)