sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Polvijärvi RN

Tänä viikonloppuna päästiin vihdoin koiranäyttelyyn. Suuntana oli Pohjois-Karjala ja sieltä paikkana Polvijärvi.

Lauantai päivä meni koiria puunatessa, näyttelykamoja etsiessä ja vaatteita valitessa. Sunnuntai-aamuna auto starttasi viiden jälkeen ja niin matka alkoi.


Näyttely järjestettiin vapaa-aika talolla, ja tilat olivat minusta hyvät. Lattiat oli päällystetty matoilla ja sisällä oli paljon istumapaikkoja. Kehät olivat myös hyvän kokoiset. Tuli oikein kunnon sisänäyttelyfiilis! Paikasta pelkkää positiivista sanottavaa.


Kehät alkoivat klo9 ja cottonit aloittivat. Koiria oli ilmoitettu kymmenen, joista vain kolme oli uroksia. Tuomarina toimi Leni Finne, joka arvosteli ensimmäistä kertaa cottoneita.

Tuomarista minulla oli mielikuva että on arvosteluissaan rodussa kuin rodussa tiukka ja niinhän se olikin. Uroksista yksikään ei saanut SA:ta. Eikä nartuillekkaan kovinkaan helposti sitä irronnut. Erinomaisen laatuarvostelun saaminen oli myös aika tiukkaa. Tuomarille ominaisempia olivat eh:t sekä h:t.

Essi on lähdössä Violan kanssa parin viikon päästä Vaasaan, joten sovittiin että treenin saamiseksi hän esittää Violan myös Polvijärvellä. Nuortenluokassa oli kaksi koiraa. Viola esiintyi ihan mukavasti ja tuomarikin sai osansa Violan pusuista. Violan hieno tulosputki katkesi kuitenkin tänään, sillä mm. harmaat korvakarvat eivät olleet kuitenkaan tuomarin mieleen. Tuloksena siis vain EH. Kilpailuluokassakaan Viola ei pärjännyt, vaan päätyi sijalle 2.Violan arvostelu oli seuraava
"Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto. Lähes oikealinjainen pää. Korvissa ylimääräinen merkki. Lähes suora ylälinja. Hyvä eturinta. Hieman ulkokierteiset etukäpälät. Oikealinjainen rintakehä, riittävät takakulmaukset. Oikein kiinnittynyt häntä. Riittävä karvanlaatu. Oikea askelpituus"

Kokonaisuudessaan kattava ja ihan hyvä arvostelu kuitenki. Ihmettelemään jäin kuitenkin tuota "ylimääräistä merkkiä" korvassa? Mutta, ilmeisesti se oli se musta/harmaa väri...

Valioissa oli Sirun lisäksi yksi koira.
Epäilin jo ettei Sirusta tulee mitään, kun näin Violan arvostelun. Lisäksi se oli tänään hieman vauhkona. Koirat ei nimittäin syöneet ennen lähtöä ja Siru on tunnetusti nakkien perään. Liikkeet oli todella vauhdikkaat, hyvä että ite pysyin perässä.


Tuomari löysi Sirustakin vian jos toisenkin, mutta kuitenkin Siru sai hienosti erinomaisen. Pienen odottelun jälkeen tuomari palkitsi sen vielä SA:lla ja luokkavoitolla. Paras narttu- kehässä Siru oli hienosti kakkonen. Voiton vei kaunis junnunarttu Jadoren Marvellous Chanel.

Sirun arvostelu
"Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää. Silmät voisivat olla tummemmat. Hyvät korvat. Oikea ylälinja. Hyvä eturinta ja etukulmaukset. Hieman ulkokierteiset etukäpälät. Oikeanmallinen rintakehä. Hieman ylös kiinnittynyt häntä. Ok takakulmaukset. Oikea karvanlaatu. Oikea askelpituus. Häntä saisi olla korkeakaarisempi." Ei kommentteja: