perjantai 15. elokuuta 2008

Paltamon koiraharrastajien mätsi

Lähdimme taas vaihteeksi käväisemään match show:ssa. Tällä kertaa matkustimme Kontiomäkeen, jossa Paltamon koiraharrastajat järjestivät mätsin. Viime vuonna samoihin aikoihin olimme myös Kontiomäessä, jossa Viuhtin kanssa olimme SIN-1, sekä BIS-6.

Tällä kertaa Essi lähti Viuhtin kanssa junnuilemaan, ja minä osallistuin Sirun kanssa pentuihin. Ilma näytti hyvältä, aurinko paistoi ja näytti muutenkin mahtavalta ulkoiluilmalta. Kehiä paikan päällä oli vain kaksi, mutta pennut alkoivat melkein heti. Paltamon koiraharrastajien mätsit ovat siinä mielessä mukavia, että koiria on sopivasti muttei niin paljon kuin Kajaanissa. Paikalla on myös joitakin sellaisia, joihin ei Kajaanin mätseissä törmää.

Kilpailimme Sirun kanssa numerolla 106. Yritimme ilmoittautumista tehdessämme suunnitella niin ettei Siru olisi taas Essi keeshoudin pari, mutta ilmoitusten kirjoittajien sekaannuksen vuoksi.. Olimme kehässä jälleen yhdessä.. Tuomari tutki koirat, jonka jälkeen kiersimme kehän ensin yhdessä, sitten erikseen. Tällä kertaa kävi niin, että Siru sai punaisen nauhan.

Jatkoimme kilpailua punaisten pentujen kehässä, jossa sijoitettiin viisi parasta. Sijoituimme Sirun kanssa neljänsiksi. Palkinnoksi tuli jälleen hauhau -ruokapurkki ja luu.

Kehän jälkeen alkoi satamaan tosi lujaa. Juoksutin Sirun autoon, sillä jos se olisi kastunut ei kenelläkään meidän perheestä olisi ollut kivaa. Alkoi hieman ukkostaakin, ja kehien jatkamista jouduttiin odottelemaan. (Se siitä kehutusta hyvästä ilmasta !)

Sateen jälkeen kehiä jatkettiin, ja pian oli vuorossa kauan odotettu junior handler - kilpailu. Nuoremmat aloittivat, kehässä oli yhteensä tasokasta 5 kilpailijaa. (arvostan Paltamon koiraharrastajien haastavia junnukilpailuja !) Tuomari kiersi kaikkien luona, siirsi jalkoja tai häntää vääriin asentoihin ja kilpailijan piti osata siirtää se takaisin. Sitten kierrettiin ympäri. Tämän jälkeen tuomari päätti vaihtaa koiria kilpailijoiden kesken. Essi sai koirakseen kultaisennoutajan. Ja taas kierrettiin.

Pian tuomari alkoi luetella kilpailujärjestystä, kunnes jäljellä olivat enää Essi ja Pinja.
Essi voitti nuorempien luokan ja pääsi päivän paras -kilpailuun. Kilpailijat saivat vaihtokoiraksi kultaisenoutajan. Lopulta Essi oli 2, mutta hienot olivat palkinnot. :)

1 kommentti:

anniina kirjoitti...

Onnea 4,sijasta mätsärissä.

Tuutteko muutes 30.8. mätsäriin sinne seppälän maalaismarrkinoille?.