torstai 21. elokuuta 2008

Agilityn ensikosketus

Tänään, pitkään ja hartaasti odotettu agilityn alkeiskurssi alkoi. Olin koko päivän innoissani, ja kellon näyttäessa viittä, alkoi olla jo kiire. Kerkesimme kuitenkin ajoissa kentälle ja olimme Essin kanssa jo innokkaina esteitä kantamassa. (Ideahan on, että kurssilaiset kantavat esteet, eivät ohjaajat..)

Ensimmäisen kerran esteet olivat hyppy-este ja putki. Ryhmässämme on kahdeksan koiraa, joista kaikki näyttivät olevan joko mini- tai medi koiria. Meidät jaettiin kahteen ryhmään, joista toiset aloittivat hypyn ja toiset putken.

Lopuksi vielä "yhteenveto" Sirusta ja kyseisestä esteestä

Putki:
Siru ei oikein ensin ymmärtänyt ideaa, kun ohjaaja vei sen toiseen päähän ja minä huutelin putkesta. Paljon helpompaahan olisi ollut kiertää putken takaa. Muutaman kerran jälkeen se ei suunnilleen malttanut pysyä pois putken luota ja haukkui sitten muiden koirien aikana vuoroaan odotellessa. Ja hauskaahan se oli kun Siru "gaselli-hypyillään" loikki putkesta palkkion toivossa.

Hyppy:
Putki oli Sirun mielestä paljon kivempi kuin hyppy. Toinen ohjaajamme Kirsi laittoi pakasterasiaan makkaranpalan, joka odotti siellä hypyn toisella puolella. Näin Sirun hyppy onnistui. Kun toisen kierroksen aikana rasia makkaroineen otettiin pois, ei SIrun hyppy onnistunut. Se päätti vain kiertää hypyn minun kanssani..

- Ensi viikon torstaita odotellen.

Ei kommentteja: