maanantai 16. tammikuuta 2012

Tamminäyttely

Meidän vuosi korkattiin jälleen Kajaanissa. Tänä vuonna Violallakin jo ikä riitti, niin pääsi sekin kotinäyttelyfiiliksiin. Pieni jännitys oli mukana fiiliksissä, sillä Viola ei tunnetusti ole mikään maailman söpöin ilmestys hihnassa, ja viime näyttelystäkin on aikaa jo lähes puoli vuotta.... Uudistuneet näyttelysäännöt loivat myös oman tunnelmansa.

Siru pääsi viikonloppuna oikein urakalla mukaan. Lauantaina suuntasimme pallohallile fiilistelemään juniorhandlereita. Olin luvannut Sirun Nooralle kisakoiraksi ja heidän meno ja yhteistyö olivat loistavat!
Kilpailu on kuitenkin vanhempien sarjassa kovaa ja jokaisella tuomarilla omat arvostukset ja mielipiteet. Noora ja Siru pääsivät kymmenen parhaan joukkoon, mutta putosivat sitten tuomarin löydettyä Sirun kainalosta pienen takun......  : ( Kovasti jäi harmittamaan Nooran puolesta nuin "pienestä ja tyhmästä" syystä putoaminen, mutta kuten jo sanoin kilpailu on kovaa.

Sunnuntaina jatkoimme cottonikehällä. Aikataulujen mukaan cottoneiden oli määrä alkaa ensimmäisenä klo 9.30 ja määrällisesti niitä piti paikan päällä olla 12. Tuomarina toimi Pirjo Aaltonen.

Muutaman pois jääneen vuoksi cottoneita kisasi tänään vain 9, joista uroksia kaksi. Tuomari näytti pitävät tiukkaa linjaa, ja urokset poistuivatkin kehästä ilman SA:ta.
Junnunartuillekkaan ei SA:ta tippunut, joten alkoi jo hieman jännittää mitä mieltä tuomari mahtaa meidän tytöistä olla.

Viola oli ainoa nuortenluokan koira. Tuomari otti sen suoraan pöydälle ja ihasteli siinä kuinka sievä se onkaan. Liikkeissä tehtiin edestakaisin ja ympäri, jonka jälkeen jäätiin seisomaan tuomarinpöydän eteen. Yllätyin Violan liikkeistä, se ei vetänyt eikä hyppinyt vaan asteli oikein mallikkaasti!
Pian meille näytettiinkin niin punaista kuin vaaleanpunaista lätkää! jippii! : )

Avoimenluokan nartuista myöskään kummallekkaan ei tippunut sa:ta. Jäljelle jäi vain valionartut,
Siru ja Iinan mukana ollut Veera. Siru liikkui myös oikein nätisti, mutta jostain syystä edestakaisin liikkeissä se alkoi kiertämään kauas. Molemmille valioille kuitenkin hienosti erinomaiset ja SA:t.
Lopuksi vielä kierrettiin ympäri ja tuomari valitsi Sirun ykköseksi!

Vuorossa oli enää parasnarttukehä! Vaihdettiin Essin kanssa pikaisesti koiria ja lappuja. Essi otti esitettäväkseen siis Sirun ja minulle jäi Viola.

Kierroksen jälkeen tuomari vaihtoi Sirun ensimmäiseksi ja pian järjestys olikin selvä!
Uroksista kun ei tuloksia saatu, Sirusta tuli automaattisesti ROP. Näin ollen se nappasi kolmannen cacibin. Violalle kakkossija ja kolmas serti sekä varacacib.


Päivän päätteeksi Siru pääsi Nooran esittämä ryhmäkehiin, jossa pääsivät seitsemän parhaan joukkoon!
Aivan mahtava päivä! <3 Kiitos kaikille ystäville seurasta!


Ei kommentteja: