lauantai 12. heinäkuuta 2008

KV Oulu

Siru on pestynä ja Essikin saapui Ouluun. Heräsimme aamulla seitsemän aikoihin, sillä näyttelypaikalle täytyi lähteä vähän ennen yhdeksää. Junnukehä alkaisi kymmeneltä ja cotonit yhdeltätoista. Ilma oli luvattu sateiseksi, mutta ikkunasta ulos katsoessani näytti, että päivästä olisi tulossa aurinkoinen. Pakkasimme kaikki tavarat ja mummo varmisti kymmeneen kertaa, että eväät olivat varmasti mukana. Pieni jännitys kiersi odottaessamme lähtöä.

Iskä lähti viemään meitä paikan päälle vähän ennen yhdeksää. Näyttely järjestettiin Äimäraution raviradalla, jonne ei Oulunsalosta ollu mikään mahdoton matka. Tosin jonot moottoritieltä näyttelypaikalle vievälle tielle käännyttäessä olivat hurjat. Olimme liikkeellä Iskän työ pakettiautolla, ja iskällä oli vielä "kiire" töihin. Niimpä iskän tuntien, se "kiilasi" tienreunaa jonon ohi ja jätti meidän Äimäraution K-raudan pihaan josta kävelimme tientoisellepuolelle näyttelypaikalle.

Tapasimme paikan päällä Ninnun, ja ostimme luettelon. Paikalle oli ilmoitettu 5 junioriluokan narttua. Näyttelypaikalle pitkä miinus kamalasta kentästä, joka oli kuin suo kun siellä pikkukengät jalassa kaiken tavaramäärän kanssa kulki. Ensin suuntasimme jenkkikehälle, josta Essin oli määrä hakea tuleva junnukoiransa Tossu. Tossun omistajan onneksi ja Essin harmiksi Tossu oli rotunsa paras, joten junnukehään ei ehdittykään. Niimpä jenkkikasvattaja lupasi Essille jenkki narttunsa Avan, joka ikävä kyllä ei suostunut liikkumaan. Niimpä vaihtoehtojen ja ajanpuutteen vuoksi Essi joutui ottamaan junnukehään Sirun. :D Sijoitusta ei tullut, enkä ihmettele. Mutta eipä ainakaan kehä jäänyt käymättä.

Sitten tallustelimmekin kohti kehää jossa cotonien oli määrä alkaa. Päästyämme paikalle tapasimme siellä Sirun isän Sulon omistajan Pirjon, sekä hänen tyttärensä Larissan sekä tämän poikalapsen. Heillä oli mukana Sohvi, joka osallistui myös junioriluokkaan. Larissa auttoi Sirun turkin laittamisessa, suuri kiitos hänelle ! :)

Tuomarinamme toimi romanialainen Christian Stavarache. Saimme Sirun kanssa ERI:n ja olimme junioriluokan neljänsiä, paras narttu kehässä tipuimme pois.
Suuret kiitokset näyttelyseurasta Larissalle ja Pirjolle.


Arvostelu:
"Very typical. Good size. Scissorbite. Good color eyes. In general good proportions. Good bacline. Legs in stand good bones. Good quality coat. In movement the handler walks little too fast and that's why the bitch jumps sometimes."Kuva: Niina-Maria Lukkari

Suomennettuna:
"Erittäin tyypillinen koko, saksipurenta. Hyvän väriset silmät,
kokonaisuudessaan hyvät mittasuhteet. Hyvä ylälinja, jaloissa hyvä
luusto. Hyvä turkinlaatu, liikkeessä handleri kävelee hiukan liian
nopeasti ja siksi narttu hyppähtää välillä."


- Huomenna uusi yritys. ;>

Ei kommentteja: