perjantai 20. toukokuuta 2011

Agility kuulumisia!

Alkukesän harrastuskausi korkattu vauhdikkaasti, nimittäin agilityn parissa ja vielä molempien koirien kanssa.
Pienen harkinnan jälkeen ilmoitin Violan Rumarakin alkeiskurssille. Harjoituskertoja on ollut tähän mennessä kolme ja ihan hyvältä näyttää ottaen huomioon millainen malttamattomuus ja arkajalka Viola on.

Alkeisryhmässä koirapareja on kuusi, mukana myös Essi ja Moona.
Ensimmäisella kerralla tutustuimme keppeihin ja kontaktiin. Toisella kerralla mukana olivat myös hyppy ja putki.
Violalle hyppy oli jotenkin yyybervaikea, 30cm onnistui vielä hyvin mutta kun rima nostettiin oikeaan korkeuteen 35 niin ei neidin hyppäämisestä tullut mitään. Putkikaan ei ollut Violan mieleen, jos omistaja oli huutelemassa toisessa päässä niin johan oli vauhtia mutta yksin jos putkeen piti mennä niin ei mitään toivoa.
Olin jo kauhistuneena ettei voi olla totta että ensimmäiset esteetkään eivät onnistuneet niin miten jatkossa.

Kolmannella harjoituskerralla Viola sitten yllätti. Vuorossa olivat rengas sekä puomi. Neiti suorastaan loikkasi renkaan läpi ja puomikin onnistui, jopa ilman hihnaa. Puomin päässä oleva ohjaaja tosin oli Violan mielestä paljon kivampi kuin kupissa odottava herkku. Muutaman itseharjoittelukerran jälkeen Viola meni omaehtoisesti myös putkeen josta saikin kunnon hepulit ja säntäili pitkin kenttää. Mahtavaa Viola! innolla odotan jo seuraavaa harjoittelukertaa!

Siru puolestaan on jälleen KSTK:n agilitykurssilla.
Ryhmässä ei ollutkaan kuin neljä paria, ja harjoitteluaikaakin tosi hyvin. Ohjaajana toimi tuttu Taija joka onkin ollut ohjaamassa meitä ainakin kolmella kurssilla. Sirulla alkoi nousta energia vähän yli ja neiti sitten säntäili haukkua räksytti ihan jokaiselle omaa vuoroaan odottaessa. Rata oli koottu vain muutamasta esteestä, ja pienellä vaivalla siitä saatiin mahtava rata! Tarkoituksena oli harjoitella takaleikkauksia ja irroittamista.
Kauhuissani kuuntelin sillä muistin mitä kamalan vaikeilta ne tuntuivat viime syksynä.

Lopulta meidän vuoro koitti, jätin Sirun istumaan ensimmäisen esteen taakse ja sitten lähdettiin.
Epäilin kaikkea ihan turhaan! Siru kiersi oikeat esteet ja suuntasi putkeen juuri siihen suuntaan mihin ohjasin!
Keinun kontaktilla oli hieman ongelmaa kun Siru ei millään olisi malttanut pysyä paikoillaan, mutta muuten meno oli mahtavaa!
En tiedä tekikö tauko Sirulle hyvää? vai olinko tanssin/zumban ansiosta oppinut ohjaamaan paremmin!

Harmittaa jo nyt ettei päästä ensi viikolla työvuorojen takia kurssille. : (

Ei kommentteja: