maanantai 15. kesäkuuta 2009

Sotkamonkoiraharrastajien mätsi

Käytiin tänään pikavisiitillä sotkamossa, paikallisen seuran järjestämässä mätsissä. Ilma oli erittäin epävakaa, todellakin. Perille päästyämme mustat pilvet olivat kerääntyneet taivaalle ja pian satoikin vettä ja jyrisikin hieman. Ilmoitin Sirun pieniin koiriin. Koiria kerty paikalle hurjat määrät, pentuja varsinkin.

Kehien odottelu kesti ja kesti. Kentälle oli vedetty vain kaksi kehää, joista ensin kilpailtiin lapsi ja koira sekä junnut. tämän jälkeen alkoivat isot ja pennut. Istuttiin Sirun kanssa sitten autossa kun enpä viittinyt sateessa koiraa kastella kun sateenvarjokin jostakin ihme syystä ei sitten lähtenytkään matkaan.. tyypillistä.

Hieman ennen pienten koirien alkamista alkoi aurinko paistamaan, ja kentälle tuli suorastaan kuuma.. ihmeellistä ilmavaihtelua kyllä. Olimme Sirun kanssa neljännessä parissa ja parinamme oli jonkinlainen kääpiöpystykorva, oisko mitteli tai kleini ollu?

Siru liikkui hienosti, vaikka sillä hetkellä olikin tukalan kuuma ja pohja oli hiekka jossa Sirulle olisi helposti voinut tulla hyppyaskelia. Pöytäkin onnistui hienosti. "Tuomari" miettikin aika kauan ennen kuin sai päätettyä kumpi koirista oli tänään punainen ja kumpi sininen. Siru oli sininen ja päädyimmekin odottamaan sinisten kehää. Pareja oli kahdeksan tai yhdeksän, kuitenkin ihan kiitettävä määrä.

Lopulta sinisten saaneet kutsuttiin kehään. Kierrettiin ympäri ja seisotettiin jonka jälkeen tuomari valitsi neljä koiraa jatkoon. Pääsimme jatkopaikoille ja sijoitukseksi tuli tänään neljäs. hyvä Siru ! : ) Palkintona solmulelu, josta tuli heti Sirun suosikki. Sekä kissa-kalenteri, ruusuke sekä koiranmakkara jonka luovutimme suosiolla viuhtin ja täplyn mahan täytteeksi..

Ei kommentteja: