sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Matkakertomus Vaasa - harmaissa tunnelmissa.

Vihdoin päästiin näyttelyyn jonnekin kotiseutua kauemmaksi. Lähdimme perjantaina kohti vaasaa, äiti, ninnu ja minä sekä tietenkin siru. Matka sujui yllättävän hyvin tuntien äidin ja tietäen millainen panikoia se on liikenteessa ja vieraassa kaupungissa. Tosin melkein eksyttiin Kokkolan keskustaan kun äidin etsiessä huoltoasemaa ajauduttiin valtatien sijasta keskelle ruuhkaista kaupunkia. Kaikesta tosin selvitään jos minun suuntavaistoni on mukana. ;>

Matkalla näimme jopa useita hirviä, ja olin jo unohtanut miten iso eläin se oikeasti onkaan.. Jos sellainen olisi törmännyt meidän snadiin oltais lennetty takuuvarmasti metsään. Muutaman huoltoasema pysähdyksen, ohitustilanteiden, äidin matkapanikoinnin, toriparkkiin ajon, ja naurukohtauksen jälkeen saavuimme onnellisesti Vaasaan ja pääsimme jopa perille hotelliin.

Lauantai aamuna heräsimme aikaisin ja minä ainakin olin suhtellisen virkeä, vaikka takana olikin todella huonosti nukuttu yö. Aamupalan, Sirun viimeistelyn ja huoneen luovutuksen jälkeen aloitimme matkan kohti näyttelypaikkaa, Botniahallia.

Paikalle oli ilmoitettu yhteensä 19 cotonia, 9 urosta, 7 narttua ja 2 pentua. Tuomarit arvosteli Harri Tast ja mukana toimi myös harjoitusarvostelija josta ei oltu yllättäen mainittu mitään. Törmäsin kasvattaja- Minnaan jo pihalla ja jatkoimmekin siitä yhdessä matkaa sisälle. Cheriban koiria oli ilmoitettu paikalle neljä, josita Siru edusti ainoana narttuja kenneliään. Mukana olivat Sirun eno (Cheriban It's show time) Casper, Ninja (Cheriban Nordic Ninja) sekä Sirun veli Pyry (Cheriban Ola Chocolate) Oli kehän laidalla myös monta muuta cotoni tuttua, omistajia ja koiria.

Kuten tavallisesti, pentujen jälkeen urokset aloittivat kehän. Ensimmäisenä nuorissa oli Ninja ja sen jälkeen heti Pyry.


Ninja käyttäytyi kehässä hyvin ja olin jo varma että Minna palaa kehästä vaaleanpunaisen nauhan kanssa, mutta vielä mitä ! Minna poistui Ninjan kanssa kädessään HARMAA nauha. :o Tuomari olikin hurjan tarkka hampaista ja pienten ja "mitättömien" puutosten takia antoi koiralle hylätyn. Samoiten kävi Pyryn kanssa. Siinä vaiheessa suunnilleen arvelin mitä tuomari sanoisi meidän kohdalla.. Päivän pelasti Casper, joka oli hienosti urosten avoimen luokan ykkönen, paras uros-2 sekä nappasi sertin ja cabicin. : ))
onnea Minna ja Casper !


Lopulta narttujen nuortenluokka alkoi, paikalla oli 5 koiraa, kaikki "ennestään" tuttuja kisakavereita. Minna esitti Sirun, sillä halusin kokeilla miten se esiintyy muun kuin minun kanssani. Tosin esiintyminen ei ollut onnistuakseen, joten lähdin Minnan kehoituksesta piiloon. No kuten arvata saattaa, tämän päivän tuloksena HYL, johtuen yhdestä ylhäältä puuttuvasta P3 hampaasta. Kukaan muu tuomari tosin ei ole siinä koskaan huomauttanut ja taitaa muutenkin olla aika yleinen puutos.. :D Nuortenluokasta kaksi muutakin saivat hylyn ja vain Xena sai ERI:n ja olikin myöhemmin VSP-koira.


Sirun arvostelu tosin oli kaiken puolin hyvä:

"erittäin hyvä tyyppi ja koko. Mittasuhteet oikeat päässä ja rungossa. Pyöreä kallo ja liikaa otsapingeitä. Kauniit tummat silmär, täysi pigmentti, etuasentoiset lavat, selkä painuu sään takana, oikea karvanlaatu, säännölliset liikkeet. Valitettavasti 1 x P-3 puuttuu ylhäältä eikä koiraa siten voida palkita"

3 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Heips! Tosi hieno arvostelu on! :) Tosi tiukka kyl on tuomari ollut ku HYLätyn anto :<-_- Kyllä se Siru vielä sertejä saa!<33. Uudestaan vaan kehiin! :)
Hyvää kevättä! :)

Sara kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sara kirjoitti...

Niin voit tulla. Jatsat niin lihaksikkaana ihmisenä kantaa esteet. Sirun täytyy luvata että käyttäytyy kunnolla eikä kiusaa Nettaa.