maanantai 14. toukokuuta 2012

Kajaani RN

Luksusta on kotinäyttelyt kun ei tarvitse stressata matkustamista, tai sitä monelta täytyy lähteä jotta kerkeää varmasti paikalle.

Perjantaina puunasin Violan näyttelykuntoon ja lauantaina suunnistimme suunnitellun ulkonäyttelyn sijaan pallohallille. Näyttelyyn lähti vain Viola, sillä tuomarin piti alunperin olla Harry Tast jolle ei Sirua kannata viedä puuttuvan hampaan takia. Tuomari tuli kuitenkin muuttumaan Tuire Okkolaksi, joten vähän jäi harmittamaan pelkästään Violan ilmottaminen.. Pallohalliin puolestaan suuntasimme siksi, että näyttely oli surkean ilman vuoksi sinne siirretty. ONNEKSI.

Aikataulut oli jaksotettu surkeasti. Kehät alkoivat yhdeksältä, mutta cottoneita ennen oli reilu 40 koiraa. Siinä sitten mietiskeltiin että monelta mennään paikalle, mutta lopulta tultiin tulokseen että samahan se on aikaisin mennä jotta kerkeää treenaamaan ja muutenkin hieman katsomaan millainen tyyli tuomarilla on arvostella, sillä hän arvosteli ensimmäistä kertaa cottoneita.

Näyttelyyn saavuimme kymmenen aikoihin, mutta sekin oli vielä turhan aikaista. Kehät pääsivät alkamaan vasta varmaan tunnin kuluttua. Cottoneita oli ilmoitettu ainoastaan 4, joista yksi oli Iinan pentuluokassa kisaava Tyyne. Viola kilpaili ensimmäistä kertaa avoimessaluokassa, ja jännitimmekin hieman tuleeko paikalla olemaan muita sertistä kilpailevia narttuja.

Kamut Tyyne ja Viola näyttelyssä.
Pennut aloittivat, kuten aina. Tyyne oli hienosti ROP-pentu sekä KP.
Kaksi muuta koiraa olivat junnu-uros sekä narttu, Viola oli näin ollen ainoa avoimenluokankoira.


Tuomari teetti ympäriliikkeet ja tutki pöydällä pitkään. Vertaili välillä rotumääritelmään ja heitti hieman vitsiäkin. Edestakaisin ja ympäriliikkeiden jälkeen Violalle napsahti ERI sekä SA.



Ja kun muita erinomaisen saaneita ei ollut, oli Viola automaattisesti myös ROP ja ansaitsi viimeisen sertinsä!! Näin ollen saatiin juhlistaa myös uutta muotovaliota! Aivan huikeaa!



 Oltiin sovittu Essin kanssa että jos niin hienosti kävisi että Viola olisi rop, saisi Essi kunnian viedä koiran ryhmäkehiin.  Siellä tuomari Harry Tast poimi jatkoon neljä parasta koiraa. Viola ja Essi eivät päässeet jatkoon. Kerrassaan upea päivä silti!



Tässä vielä Violan hieno arvostelu:
"Hyvänkokoinen, erinomaiset mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme, hyvä kaula. Tuhti runko.
Erinomaisesti kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen turkinlaatu ja pigmentti. Hyvä ylälinja. Liikkuu hyvin ja esitetään erinomaisesti. Hyvin kunnostettu."

2 kommenttia:

Ellu kirjoitti...

Voooi ihana blogi! (: Ja nuo koirat on hurrrjan sulosia! :-------)
Liityin lukijaks:)
Tuossa on meijän blogi: http://www.lunantreeniblogi.blogspot.com/

Tiia kirjoitti...

kiitos, onhan ne semmoisia viikareita. :)