torstai 4. syyskuuta 2008

Agility |||

Tänään oli agilityn kolmas treeni kerta ja en voi muuta sanoa kuin että, VAU SIRU. :)
Lähdimme kotoa vähän myöhässä, ja kun pääsimme kentällä olivat muut kantaneet jo opitut esteet ulos. Tänään uusina esteinä olivat pussi sekä A-este. Lisäki Pinja opetti vuorotellen kuinka koira saadaan menemään kolme peräkkäistä hyppyä.

Aloitimme pussista. Kirsi oli pussin toisessa päässä, pitäen suuaukkoa niin että koira näkee ulos.
Siru ymmärsi idean hyvin, tosin ensimmäisellä kerralla ei matka osunut pussiin. Mutta, kunhan ensin jätin Sirun pussin toiseen päähän ja menin kutsumaan toiseen, niin idea oli täysin ymmärretty. Loppu harjoituksista Siru meni pussista jo lähes niin ettei ulosaukkoa näkynyt.

Tämän jälkeen siirryimme A-esteelle. Sirun kiipeämisvauhti oli vähän hidasta, niimpä sen matka meinasi aina loppua ennen huippua. Mutta, kyllähän se siitä sitten. Kunhan nyt saadaan kaikkiin esteisiin vähän otetta.

Yhteenvedot tähän asti opituista esteistä:

Hyppy: "Hyppy"
Siru on jo ymmärtänyt että hypätä voi vaikken olekaan makkaran kanssa odottelemassa. Toki palkka pitää olla, mutta pystyn hyvin ohjaamaan Sirun niin että kuljen sen kanssa yhtämatkaa esteen sivusta ja samalla Siru hyppää.

Putki: "Putkeen"
Putkessa oli tänään joku pienoinen ongelma. Ensin Siru meni suorasta putkesta loistavasti, sekä hieman kierteellä olevasta. Sitten tuli pakki, ei suostunut enää ollenkaan menemään..
Lopussa sain sen menemään kerran, ja jätimme sen siihen.

Rengas: "rrr-reng -as"
Renkaassa oli aluksi sama ongelma kuin hypyssä. Siru ei suostunut siitä menemään mikäli en ollut toisella puolella makkaran kanssa houkuttelemassa. Tänään aloitin ensin houkuttelemalla, mutta pian sain sen menemään loistavasti ohjaamalla.

Kepit: "ke-ke-ke"
Kepit on ollut todellinen yllätys ! Niiden sanotaan olevan vaikeimmin opittava este, ja sen kyllä totesinkin Viuhtin kanssa moneen kertaan. Mutta, Siru näyttää olevan toista sorttia. Muutaman harjoituskerran jälkeen se menee jo harjoituskepit lähes kapeimmasta kohdasta.

A-este: "Aaa"
A on tänään opittu ja vaihti ei aivan vielä riitä ja kontaktissakin on vielä paljon harjoittelua. Mutta, luulen että Sirusta agi-koira tulee.

Pussi: "läpi"
Sirun uusi suosikki.

- Jospa ensi treeneista saisin vähän kuviakin. ;>

Ei kommentteja: