Omistaja

Heippa!


Olen reilu parikymppinen kajaanilainen koiraharrastaja, tämän blogin kirjoittaja ja koiriin hurahtanut kahden puuvillapalleron omistaja.

Koko ikäni olen ollut eläinrakas ja pienestä asti suurin haaveeni on tainnut olla oma koira. Äitini ei tosin koskaan pitänyt ajatuksesta että meillä olisi koira, joten koiraa ei hankittu. Tyydyinkin lenkkeilyttämään toisten koiria ja ihastelemaan varpaat paleltuneena, koiranäyttelyiden ideaa ymmärtämättä Tamminäyttelyssä laitettuja koiria joka ikinen vuosi. Kahdeksan vuotta sitten sain mahdollisuuden tutustua eri harrastuslajeihin yhdessä cockerspanieli Viuhtin (Allway's Wiuhtis 2002-2012 ) kanssa. Viuhtia kuskattiinkin niin näyttely- kuin agilitytreeneihin, sekä Kainuun alueelle epävirallisiin kisoihi


Kesällä 2007 koira päätettiin vihdoin hankkia. Olin haaveillut jo pidemmän aikaa "pienestä ja valkoisesta", josta muut olivat jo kuulleet kyllästymiseen asti. Tutustuinkin Minnaan (Kennel Cheriban), joka tarjosi minulle ihanaa narttupentua sijoitukseen. Niimpä monen vuoden odotus palkittiin ja matkustimme joulukuussa hakemaan pientä Siru koiraa kotiin. Suuret kiitokset Minna!
Eihän meidän koiratarina siihen loppunut, sillä jokaiselle on varmaan tuttua jos koiria hankkii yhden, luultavasti niitä huomaa pian omistavansa useamman. Pieni Viola tarttuikin Etelä-Suomen matkalta mukaani ja sapui vauhdittamaan arkea kesällä 2010. 

Tällä hetkellä asumme Kajaanin keskustassa mieheni ja toukokuussa 2012 syntyneen poikani kanssa. 


Meillä koirat on hankittu ensisijaisesti lemmikiksi ja perheenjäseniksi, mutta myös ehdottomasti harrastuskoiraksi. Tämän hetkisiin koiraharrastuksiin kuuluvat lenkkeilyn lisäksi agility sekä pienimutoisesti näyttelyt. Molemmat tytöt ovatkin saavuttaneet Suomen muotovalion arvon.

Vapaa-ajallani lisäksi valokuvaan, sekä harrastan erilaisia tansseja tai zumbaa.
Olen Suomen Kennelliiton jäsen sekä toimin Kainuun seurakoira- ja terrierikerhon agilityjaostossa. 


- Tiia
tiiaelina.puurunen(at)gmail.com